Spartanskt leverne

Då våra möbler inte kommer förrän första till andra veckan i maj så lever vi väldigt spartanskt än så länge. Vi har fått låna en uppblåsbar dubbelmadrass av Mattias chef som också flyttade hit tidigare i år. Han och hans fru gick igenom detsamma så de har försett oss med lite småsaker för att överleva de närmsta veckorna. Den enkelmadrass som Mattias hade tagit över tidigare i vår och som han sov på första veckorna han var här innan jag kom, fungerar nu som en soffa (se bakom mig på bilden nedan). Till matbord har vi en kartong som inrymmer en skrivare samt två strandstolar. Vår s.k. matgrupp är väldigt låg så det känns som om man vore i japan vid varje måltid. Med den enkla utrustning vi har (en kastrull, en stekpanna, bestick, två muggar och några plastburkar) så tar vi oss igenom vardagen och lyckas snickra ihop middagar som förvånar oss båda två vad gäller både smak och utseende.

Mina första två dagar här gick vi ut och åt för att inte behöva åka och handla och stöka i köket det första vi gjorde. Sedan var vi och handlade mat för att fylla vår enorma kyl/frys. Dock blev det bara varma mackor för oss den första matlagningskvällen i köket då vi båda var så trötta (jag kunde iaf skylla på jetlag) så vi stupade i säng tidigt. I lördags så åt vi en gourmetmiddag bestående av pasta och en smarrig köttfärssås som Mattias fixat ihop. Middagen avnjöts på ett vackert dukat bord med vit duk och servetter. Man tager vad man haver… Till det drack vi en flaska rött Norton Malbec i våra fina vinglas (muggar). Middagen avslutades med efterrätt bestående av cupcakes som vi köpt från ett av de hetaste cupcakesställena i California just nu – Sprinkles. De öppnade först i Beverly Hills och blev en dundersuccé, så självklart skulle de öppna i Newport Beach också.

Nobelmiddagen, släng dig i väggen! 😉

Glad Mattias vid middagen

Och glad Sara med den fina soffan i bakgrunden

Advertisements

6 thoughts on “Spartanskt leverne

    • Tack Maria! Har grejat en del med den sen jag kom hit, men det känns som om det är mycket kvar att lära sig i bloggdjungeln. 🙂 Kram!

  1. Oooops, det blev dubblett av kommentar här, jag loggade in på två sätt samtidigt – lite extra dealta-konstiga-kommentarer-jobb till dig 🙂

  2. Heltäckningsmatta i vardagsrum…sacriledge! 😉 (minner om både Australien- och USAvistelser…hur tänker dom egentligen?!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s