Hemmagjorda mocha frappuccinos och burgare!

Sedan vi skaffade grillen så har vi (läs: främst Mattias 😉 ) pratat om att vi bara måste grilla burgare på den. Då vi grillat kött varje lördag så länge vi haft den så bestämde vi att denna lördagen var burgarlördag!

För några år sedan så introducerade Starbucks Frappuccinos i sitt sortiment och både jag och Mattias blev stora fantaster av dem, speciellt deras Mocha Frappucino. Det är en Detta kan låta konstigt för er som vet att jag inte dricker kaffe, men i detta format så tycker jag faktiskt att det smakar gott! De innehåller en hel del choklad också så kaffesmaken är inte så stark och det är nog därför jag kan dricka dem. Så efter morgonens golfrunda på Strawberry Farms la vi oss och slappade i solen på terassen några timmar. Det blev dock ganska snart rätt så varmt så vi kom på den briljanta idén att vi skulle försöka oss på att göra våra egna Mocha Frappuccinos. Jag googlade receptet och vi gjorde en egen variant på det som var lite nyttigare (vi tog bort socker och tog nyttigare mjölk) och resultatet blev fantastiskt gott!

Recept:

1,5 dl mjölk

1 espresso

3 tsk chokladsås

1,5 dl is

Blanda alla ingredienser i en mixer så att isen krossas och servera direkt för maximal njutning!

Efter att ha njutit av våra mocha frappuccinos och solen i några timmar så var det dags att sätta igång med hamburgergrillningen. Mattias blandade ihop ingredienserna till hamburgarna och gjorde sedan två snygga burgare på ca 200 gr styck! Jag vet, de blev rätt så stora… 🙂

De fick sedan grillas några minuter på varje sida innan vi la på en tjock skiva gruyereost som fick smälta över varje burgare.

Som tillbehör så gjorde vi vår egen coleslaw och sötpotatispomfrittes och serverade tillsammans med fräsch, grön sallad och avocado. Så klart så serverades Pacifico till mannen i huset (den av oss som gillar öl 🙂 ).

Det blev otroligt gott och kommer vara något som vi definitivt ska bjuda alla våra gäster på! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s