Resultat 2 från gårdagens bakdag – Crispy Marshmallow Brownies

Nu kunde jag äntligen lägga upp bilder på de kakor som var tvungna att stå i kylen över natten innan de kunde skäras upp – Crispy Marshmallow Brownies. De blev JÄTTEGODA! Mmmm!!! 😀

Här nedan kommer receptet för er som känner er sugna att göra dem. Varning – de innehåller väldigt mycket choklad! 😉 Receptet är hämtat från en underbar blogg som jag av en slump hittade när jag satt och letade recept på goda kakor – Heavenly Cupcake. Det är en Göteborgstjej som skriver om bakning och den måste ni som är baktokiga bara kolla in!

Crispy Marshmallow Brownies

100g smör, osaltat
200g mörk choklad
3 1/2dl socker
4ägg
2tsk vaniljsocker
1 3/4dl vetemjöl
1/2tsk salt
1 påse minimarshmallows

Smält smör och choklad över vattenbad. Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten. När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig. Klä en form, cirka 20x30cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten i botten på formen. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut kakan och fördela en påse minimarsmallows över, grädda i ytterligare fem minuter. Låt kakan svalna helt på galler.

Chokladkrisp:

200g mörk choklad
100g smör
c4-5dl Rice Krispies

Smält smör och choklad över vattenbad. Tillsätt Rice Krispies och blanda ordentligt. Bred över den avsvalnade kakan. Låt stå kallt i några timmar tills det stelnat ordentligt. Helst över natten. Det blir inte några snygga bitar om inte kakan är kylskåpskall.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s