Söndag med brorsan och Ana

Nu har jag precis skjutsat Fredde och Ana till LAX, vilket känns tomt och tråkigt. 😦 Det har varit jättemysigt att ha dem här och vi har hittat på en massa roliga saker under tiden.

Vi hämtade dem i lördags kväll från flygplatsen i Newport Beach och sedan på söndagen körde vi upp till LA där vi började med Hollywood och Hollywood Blvd med alla stjärnor på marken. Vi gick omkring en stund där och kollade på en massa namn på marken, Kodak Theatre där flertalet shower och konserter hålls och så klart alla spännande och udda människor som är utklädda till filmkaraktärer eller försöker sälja in sin musik och hänger längs med gatan.

Efter det körde vi ner till West Hollywood och Beverly Hills där vi fikade på ett mysigt ställe som heter Joan’s on Third. De har både butik och servering och i butiken kan man köpa en massa smarriga ostar och andra delikatesser. Vi hittade en chokladtryffelkaka som var helt otroligt god som jag och Fredde mumsade i oss varsin medan våra respektive tog något lite mindre mäktigt. Hehe… Yummie! 😀

Sockerstinna och småsega körde vi sedan vidare ner till Rodeo Drive där vi strosade upp och ner längs gatan och kollade in olika butiker och sevärdheter. Dior håller på att renovera sin fasad och hade gjort ett väldigt roligt renoveringsskydd som ser ut som en jättestorhandväska.

Very chic och passande på Rodeo Drive! 🙂

När vi var nöjda med innerstan så begav vi oss norrut mot Santa Monica där vi tog en snabb sightseeingtur i bilen och körde sedan vidare mot Malibu. Vi hade bokat bord på en lunchrestaurang som heter Moonshadows som Mattias fått rekommenderad och där åt vi en god lunch med en underbart härlig utsikt över det blågröna havet.

Efter lunchen körde vi sedan neråt mot Venice Beach där vi strosade omkring bland en enormt stor mängd människor, strålande sol och en uppsjö av butiker och gatuförsäljare. Där kan man även köpa medicinsk marijuana, dvs att en läkare skriver ut det till dig för att du “berhöver” det mot någon krämpa. Listan på åkommor och tillstånd är väldigt lång så kan man i princip få det utskrivet för nästan allt möjligt. Undrar just om någon svensk läkare skulle gå med på det?! Haha!

Dagen avslutades med grillning på terassen där vi gjorde chokladfondanter till efterrätt. Mycket smarriga! Jag lägger in receptet i ett separat inlägg ifall någon blir sugen på att göra dessa underbara lyckobomber av choklad. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s