Livet på landet

Nu är vi hos Mattias föräldrar i deras stuga utanför Enköping och har det lugnt och skönt. Vi kom i går och regnet öste ner från himlen mer eller mindre hela eftermiddagen och kvällen.

Vi klev av tåget i Södertälje för att åka till Södertuna Slott där vi skulle träffa Bengt, som är ansvarig för bröllop på slottet. Vi blev hämtade av Sune och Gunilla och en stund senare så var vi framme och fick en rundvisning. Slottet är fantastiskt vackert och är med på vår lista över möjliga ställen för vår bröllopsfest. Vi tittade även in i en närliggande kyrka som brukar användas vid bröllop på slottet. Efter vi varit där körde vi även förbi Mariefred och stannade till och tittade in på Gripsholms Värdshus, vilket också funnits med på vår lista. Det föll dock bort när vi väl såg det då det inte helt och hållet uppfyllde våra önskemål för vad festlokalen ska ha. Mariefred var dock en väldigt söt liten stad som har många gamla timmerhus, smala gator och vacker omgivning med utsikt över Gripsholms Slott.

På kvällen åt vi med andakt de skaldjur som vi tagit med oss och som legat i en kylpåse tillsammans med kylklampar hela dagen. I söndags när vi var hos Mia och Daniel så bjöds vi på färska räkor och smörgåstårta vilket var jättegott. Vi försökte även att få tag i kräftor till söndagens middag, men det var helt slut överallt, så det blev inga. Dock fick vi tag i även kräftor i går förmiddag så vi smaskade i oss rejält med både räkor och kräftor i går kväll. Gissa om vi har saknat skaldjur från Västkusten over there. De som finns där borta är inte alls lika goda, så för vår del är de inte ens värda att köpa, då de är så långt ifrån smaken vi är vana vid och som vi båda älskar. 🙂

I morse så kom det några skurar i varierande intensitet, men efter frukost och vid ett uppehåll så bestämde Gunilla och jag oss för att ta en promenad medan Mattias och Sune skulle jobba vidare på lillstugan. Vi promenerade hela vägen bort till Ekolsunds Slott, vilket också är ett förslag till bröllopsplats. Det ligger relativt nära stugan så vi chansade på att någon skulle vara där, men tyvärr så var det igenbommat sånär som på någon som arbetade och bodde där som verkade vara ledig. På Ekolsunds Slott har man spelat in Biggest Looser de senaste två säsongerna, så några av er kanske känner igen namnet om ni har sett serien.

Jag ska ringa dem och boka en tid för att komma dit och titta även på insidan så att vi kan ta ett beslut om var vi ska hålla festen innan vi åker tillbaka till USA igen. Puh, blir svårt att bestämma sig!

Under vår promenad så gick vi förbi flera bondgårdar och möttes av en grupp glada höns på granngården. De trodde vi kom med mat så de kom rusande mot oss med glada skutt när vi närmade oss, men tyvärr var vi tvungna att göra dem besvikna med att bara stanna och ta kort på dem. 😀 De har en väldigt vacker tupp som struttade runt bland sina höns och verkade nöjd och glad med livet.

På eftermiddagen åkte vi först och hälsade på Mattias mormor och sedan, när vi var tillbaka i stugan, så blev det en tur i skogen för mig och Gunilla i hopp om att hitta trattisar. När hon var ute förra veckan så hade det funnits massor, som ett gult hav, men det verkar som om någon annan varit där och skördat stort. Vi hittade dock en liten korg full, så det ska räcka till en trattispaj i morgon. Mums! 🙂 Kvällen avslutades med grillning och jordgubbar med grädde. 🙂

Tuppen och hans hönor utanför deras ladugårdsdörr

Ett, två, ett, två, ett, två…

Öh, vad tar du kort på?

Dagens lilla skörd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s