Lata dagar i skogen

Vi kom till stugan i tisdags och var kvar där fram till lördag morgon och upplevde ömsom regn, ömsom sol. Efter att ha varit och tittat på Södertuna Slott, tagit några promenader, plockat svamp i skogen och hälsat på Mattias mormor så var vi i torsdags och tittade på Ekolsunds Slott som en möjlig bröllopsfestplats. Vi var förbi utanför redan i vintras innan vi flög till Sydafrika, men då gick det inte att gå in så vi såg bara hur det såg ut från utsidan, vilket inte imponerade så mycket då. Denna gång ringde vi och bokade tid för att få en rundvisning av slottet och bättre se alla lokaler. Det var ägarinnan Raija som mötte oss på slottstrappan och med stor iver visade oss runt slottets alla rum och vrår. Det var väldigt vackert inuti och otroligt väl renoverat av henne sedan hon köpte det för 10 år sedan. Nu återstår bara för oss att bestämma datum, år och plats… 😀

Till middag i torsdags kväll gjorde Mattias mamma en jättegod paj på de kantareller som vi plockat samt västerbottenost- sååå gott! Sedan i fredags åkte jag och Mattias in till Stockholm för att lämna in två telefoner till en Applereparatör då Mattias iPhone 4, som han köpte i Zürich förra året, har haft problem med kameran. Han köpte den när den precis släppts så han har nog fått tag i ett måndagsexemplar, tyvärr. Sedan lämnade vi även in en gammal telefon, en iPhone 3GS som vi satte i mitt svenska kort i för att använda nu när vi är hemma, men som sedan slutade fungera. De ska vara klara till när vi är nere i Stockholm igen nästa fredag, men just nu känns det jättekonstigt att vara utan telefon. Varken Mattias eller jag har varit det på hur länge som helst, så vi känner oss nästan nakna utan att ha en telefon i fickan/väskan hela tiden. Helt otroligt hur van man blir med att ha det. Nästan skrämmande…

På väg in till Stockholm regnade det nästan hela vägen och vi såg en väldigt blöt dag (inte av det roligare slaget) framför oss. Men när vi var inne i Stockholm så hade vi sån tur att det upphörde regna precis när vi parkerat bilen och var på väg till Svenskt Tenn. Väl där så botnaiserade vi runt bland alla kuddar och härliga mönster hittade till slut två stycken som blir jättefina i vår soffa, tillsammans med de andra vi redan har. Vi promenerade sedan runt i stan och njöt av atmosfären och det soliga vädret. Vi hann även med en lunch på Cafe Saturnus innan vi begav oss tillbaka till stugan och släktfikan som Mattias föräldrar bjudit in till. Vi kom hem en kvart innan alla gäster anlände och även där hade solen börjat skina och vi kunde alla sitta ute i trädgården och njuta av Gunillas hemmagjorda jordgubbs- och hallontårtor, samt hembakade kakor. Mycket smarrigt!

Varje kväll har självklart haft sin dos av OS och så även fredagen. Så efter vi ätit middag så slappade vi framför OS-tvn och varvade med att packa våra väskor för Norrlandsvistelsen.

Klockan ringde sedan vid 06 på lördag morgon för att hinna med att äta frukost, packa ihop det sista och bli skjutsade till Arlanda av Sune och Gunilla. Flyget gick sedan vid 9 och vi landade i Umeå kl 10 (tack SAS för att ni la ner direktflygen till Övik!) där mamma och pappa väntade ivrig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s