Skeppsmalen och golf (uppdaterat inlägg)

I söndags så vaknade vi lite trötta och sega efter lördagskvällens middag. Solen sken och vi bestämde oss för att åka med mamma och pappa till Skeppsmalen där det var Skeppsmalens dag. Det var fullt med stånd och människor som promenerade omkring i den lilla fiskebyn. Skeppsmalen ligger väldigt vackert till ca tre mil norr om Övik, ute vid kusten. Det är en fiskeby som grundades för flera hundra år sedan och har Sveriges enda surströmmingsmuseum. Ett av målen för oss med att åka dit var att köpa med oss rökt sik, vilket jag längtat länge efter. De sålde nyrökt sik på flera ställen så vi köpte med oss två stora smarriga sikar som vi skulle ha till middag. Tyvärr luktar de väldigt mycket så jag som höll i påsen fick gå omkring och lukta gammal fisk. Haha! 😀 Vi promenerade runt på klipporna ut mot havet och njöt av den vackra utsikten över havet.

Fiskebod i hamnen

Pappa och jag

Hamnen

 

Jag, mamma och pappa

Museet

 

Jag hade sedan länge trånat efter Tip Top så vi bestämde oss för att köpa glass, men tyvärr så hade de varken den eller Magnum som är mammas favorit. Istället bestämde vi oss för att åka in till stan och köpa glass i hamnen, men när vi närmade oss centrum så började det typiskt nog regna så istället körde vi in på Coop och köpte med oss glassar därifrån och körde hem.

Väl hemma så fick vi njuta av glassarna medan regnet öste ner utanför. Till middag så åt vi sedan den inköpta siken tillsammans med kokt potatis, gräddfil, mjukt tunnbröd och gräslök. Som jag har längtat och som jag smaskade i mig flera tunnbrödsrullar fyllda med rökt sik, potatis, gräddfil och gräslök. MUMS!

I dag åkte jag, pappa och Mattias och spelade golf på Veckefjärdens GK som ligger i närheten av där mamma och pappa bor. Vi hade inte tagit med oss några klubbor från USA utan lånade istället från shoppen, men hade våra egna handskar och skor med. När vi tidigare tittat på väderleksrapporten så såg det inte ut att vara direkt soligt på måndagen, men det visade sig vara fel och vi fick en mycket härlig dag på golfbanan. Både vädret och sällskapet var mycket bra! Spelet var väl inte det bästa för någon av oss, hihi… Jag ska iaf känna mig nöjd med de första nio där jag spelade riktigt bra!

I morgon ska det tydligen bli regn så då blir det nog en lugn dag på hemmaplan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s