Söndagsutflykt till Orange

I söndags så åkte vi till Orange som är en ort ca 20 minuter från Newport Beach där de specialiserat sig på antikviteter. Jag hade tidigare hört talas om Orange, men fått för mig att staden legat mycket längre bort, typ två timmar i bil, så när jag kollade på kartan och insåg att det inte alls var så långt så blev jag glatt överraskad och vi bestämde oss för att åka dit.

Då jag fortfarande var halvt invalidiserad i söndags och vi inte kunde spela golf, tennis eller sporta på något annat sätt så var en bilutflykt till Orange ett bra åtagande som även min onda nacke klarade av.

Vi tog det lugnt på morgonen (Quasimodohållningen gjorde mig inte så snabbrörlig 😉 ) och åkte till Orange runt 13-tiden. När vi kom dit så var det över 30 grader varmt och luften stod stilla, men vi trotsade värmen och gav oss ut på promenad i det område där alla butiker ligger. De har alla placerats runt ett torg med en stor rondell som har en park i mitten och nästan alla butiker är gjorda i gammal stil så att det ska kännas genuint när man strosar omkring där.

På vägen dit kollade vi via Yelp upp lite olika butiker som vi skulle gå in i. Yelp är en sida som listar affärer, caféer, restauranger, mm där gemene man har betygsatt och i vissa fall även lämnat kommentarer om dem. Det är ett väldigt intressant och bra verktyg att använda då falsk marknadsföring inte riktigt kan slå igenom utan det är den bittra sanningen som visas där. Det är lite som Tripadvisor för er som känner till den sidan, fast Yelp innefattar all sorts verksamhet. Tydligen så är Yelp på intågande till Sverige också så ni kanske får använda er av appen någon gång nästa år. 🙂

Det var för övrigt även genom Yelp som jag hittade alla olika butiker för brudklänningar som jag varit runt i. Sömmerskan hade fått väldigt bra betyg, så det kändes betryggande.

Tillbaka till Orange – de första butikerna som vi gick in i var verkligen jätteintressanta och hade en stor mängd äldre föremål, från 1800-talet någon gång. Så där var det en fröjd att bara gå omkring och titta samt ta bilder till bloggen (så klart! 😀 ). Det är så roligt att se alla dessa gamla föremål som någon faktiskt har använt för så många år sedan. Vissa var nog nästan 200 år gamla, vilket känns lite speciellt då man håller det i handen och tänker på hur gammalt det är, vem som har använt det och vilken historia föremålet har att berätta. Vi hade nog båda förhoppningar om att kunna hitta något av intresse till ett bra pris, men då detta är ett antikmekka så visade sig priserna vara alldeles för höga. En bok tex. kunde kosta mellan 40-100 USD och då var det inte något bortglömt verk av någon stor, känd författare utan en massupplaga av en gammal bok. Jaja, vi gick vidare.

Efter att ha varit inne i flertalet av dessa butiker så började vi känna oss fikasugna så det blev en fikapaus på ett cupcakescafé som vi råkade gå förbi precis då. Med påfyllda sockerdepåer så gav vi oss ut i värmen igen och hittade några fler intressanta butiker. En hade enbart stora, mörka möbler från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal som tornade upp ett par meter överallt i butiken. Det var enorma hyllor, höga sänggavlar, stora och små bord samt en mängd olika andra möbler – alla otympliga och i mörkt trä som fick vårt skandinaviska arv att skrika högt av olust. Nej, inget förr oss som är så förtjusta i yta och ljusa färger! 🙂

När vi sedan varit igenom en stor del av alla butiker i Orange började vi kännas oss lite less på allt det gamla – och jag speciellt på lukten av det gamla – så vi hoppade in i en kokhet bil, som hade stått i solen några timmar, och körde mot en butik där vi känner oss mycket mer hemma – IKEA!

Där inhandlade vi fotoramar till ett projekt vi har i vår lägenhet – en fotovägg. Mer om det kommer i ett annat inlägg, så nu kan du klicka på första bilden och bläddra dig igenom alla vackra (och vissa fula) gamla föremål vi hittade.

Advertisements

2 thoughts on “Söndagsutflykt till Orange

  1. Men oj vad coolt. Det blir ett stopp för oss där på vår resa :)) Trist om det var dyrt…men i övrigt värsta guldgruvan att döma av en del av bilderna! Jag drömmer om såna ställen där saker slumpas. Det finns ett flashigt företag i Sthlm som åker på loppis- och antikresor runt om i USA och handlar upp saker, för att sedan sälja det oetiskt dyrt till stockholmare (http://dustydeco.com/ ). Tex gamla bowlingklot för 500 kr stycket. Hoppas nacken rättar sig sig! KRAM

    • Ja, det är verkligen ett ställe för dig Maria! Du skulle stortrivas och har säkerligen mer tålamod än vad jag har när du går runt och letar efter spännande, nya detaljer till er lägenhet. Jag är säker på att det finns loppisar här någonstans också och lovar att leta reda på några såna tills ni kommer nästa år! Nacken är bättre nu, tack! Kraaam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s