Kräftskiva med SWEA LA

I torsdags så var vi inbjudna till SWEAs årliga kräftskiva som hölls i trädgården hos en av medlemmarna. Då jag är medlem i deras facebookgrupp så hade jag fått information om denna händelse och anmälde mig och Mattias i förra veckan. Det kostade 50 USD per person och då fick man äta en massa kräftor, goda tillbehör, dricka så mycket man ville av öl, vin, bål och snaps.

Vi kom dit runt 19-tiden då vi fastnade i lite trafik på vägen upp. Kerstin, som kräftskivan hölls hos, bor i Palos Verdes som ligger ca 1 h norr om Newport Beach, närmare LA och för att komma dit snabbaste vägen måste man köra 405:an där det dock var en del trafik i torsdags.

De flesta var där när vi kom fram och vi välkomnades varmt av några ur styrelsen och fick oss varsin välkomstdrink medan vi började bekanta oss med övriga. Många av de som var där har bott i USA i många år, flera sedan 80-talet, och är rejält rotade. När vi skulle äta så hamnade vi i samma bord som Gunnel som bott i USA i hela 50 år! Det var mycket roligt att höra hennes berättelser om sitt liv, sina många upplevelser i USA och hur hon åker tillbaka till Sverige varje år för att upprätthålla det svenska arvet.

Maten lagades av två kvinnor, mor och dotter, som kallar sig Two Chefs och bor i Orange County. De är medlemmar i SWEA OC, vilket är den del som är närmast för mig så jag pratade en stund med dem och fick deras visitkort för vidare kontakt. Det ska bli kul att träffa fler svenskar som bor i området, oavsett om de bott här länge eller är nyinflyttade.

Jag insåg snabbt att de som bott i landet en längre stund är en otroligt bra källa till information om svenska produkter och deras motsvarigheter i USA. Tex. så planerar jag på att göra mammas supergoda inlagda gurka och har hittat alla ingredienser förutom ättiksyra. Vår bordsgranne Gunnel berättade för mig att det tidigare gick att få tag i här, men inte numera så hon köper alltid med sig från Sverige eller ber någon vän ta med när de kommer på besök. Vilken tur att vi får besök nu snart då. 😉

Under kvällen så var det kräfthattar på, snapsen i strupen och många klassiska svenska snapssånger! Kräftorna var köpta på IKEA och var förvånansvärt goda, speciellt med tanke på att vi normalt sett är bortskämda med de underbart goda västkustkräftorna hemifrån Göteborg. All mat var mycket god och mätta, nöjda och trötta begav vi oss hemåt runt 23-tiden. Jag somnade redan i bilen, haha, och sen tog det inte många minuter efter vi kommit hem som vi somnade båda två i vår säng.

Dags att börja ta plats!

Slurp, slurp!

Ett gäng glada SWEA-kvinnor på kräftskiva

Vår trevliga bordsgranne Gunnel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s