Nu händer det grejer i NPB

Häromdagen när Sune satt ute på terassen och njöt av seneftermiddagssolen så kom han in och sa att det var tre helikoptrar som hovrade över hamnen strax nedanför oss. De hängde kvar där en bra stund och hade alla sina strålkastare på mot något i hamnen som vi inte kunde se från vår terass. Här i USA har de nyhetshelikoptrar som bevakar mycket av det som händer från luften så vi förstod snabbt att de tillhörde tre olika TV-kanaler och att vi nog skulle få se vad det rörde sig om på nyheterna senare under kvällen.

Sagt och gjort, lite senare på kvällen fick vi höra att sjöpolisen sett en fritidsbåt körandes inåt hamnen och som de tyckte så misstänksamt låg ut i vattnet och därför stoppat den. På båten var en stor mängd olagliga flyktingar som försökte ta sig in i landet och någon hade väl tyckt att Newport Beach skulle vara en bra hamn att gå iland på.

TV-kanalen vi såg på intervjuade en av poliserna som haffat dem och han sa att sjöpolisen här är mest vana att se stillaliggande båtar under veckorna, så denna drog genast uppmärksamheten till sig iom att den rörde på sig. Haha! 😀 Här ligger det alltså en massa dyra båtar för oändligt mycket pengar som nästan aldrig används, så sjöpolisen måste ha ett lätt jobb jämfört med många andra hamnar.

I samma nyhetssändning så fick vi också veta att en man från Newport Beach mördat sin fru och dumpat henne i en container utanför San Diego. Allt pga meningsskiljaktigheter gällande pengar och skilsmässa, där hon ville skiljas och inte han. Ja, att mörda någon känns ju då verkligen som det bästa alternativet… NOT! USCH!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s