Jul på Fashion Island

I går kväll så var det den officiella starten för julen på Fashion Island, där de tände den enormt stora julgranen med pompa och ståt.

Det är en riktig julgran som de trimmar och pimpar med extra grenar för att den ska vara perfekt och ha exakt rätt längd på varje gren. Helt otroligt, men det är trots allt USA så jag är egentligen inte förvånad. 🙂 Granen är nog runt 2o meter hög och är fylld av ljus, kulor och annat pynt, precis sådär amerikansk som man kan föreställa sig.

I samarbete med Disneyland, som ligger ca en timme från där vi bor, så invigde de granen och tände ljusen i den i går kväll. När vi kom dit strax efter klockan 18 så kryllade det av barnfamiljer som alla hade tyckt att det var en toppenidé att ha med sig varsin barnvagn i folkmassan. Hmmmm… Det var lite trångt kan man lätt säga, men efter en liten stund så hittade vi en plats där det var lite lugnare och vi kunde se spektaklet. Innan granen tändes så underhöll Disneyfigurerna alla barn, sjöng julsånger och dansade runt på scenen framför granen. Jag kan ju erkänna att den delen inte var det som fick oss att åka dit, utan det var väntan på att de skulle tända granen. 🙂

Så, efter att ha stått där i en kvart så kom ögonblicket när granen tändes och låtsassnö började singla ner över folkmassan. Faktiskt så infann sig lite julkänsla när vi stod där och lyssnade på Feliz Navidad och såg den fina granen. Mysigt!

För att höja julstämningen ytterligare så ska vi gå på SWEA Orange Countys julmarknad nu på söndag. Den hålls i Huntington Beach, vilket är ca 10 minuter norr om Newport Beach, och ska innehålla en massa svenska julgodsaker, luciatåg, jultomte för barnen och så säkert en massa annat pynt och sådant som hör den svenska julen till.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s