SWEA Orange Countys julmarknad

I söndags var jag och Mattias på SWEA Orange Countys julmarknad som hölls i Huntington Beach, på ett ställe som heter Old World. Vi hade inte varit där förut så det var roligt att se det området. Old World är egentligen ett övervägande tyskt ställe där de har byggt en massa små hus som ska efterlikna en tysk by från förr. Varje hus har någon slags affär eller affärsverksamhet som har främst tyskt tema, men det fanns även en schweizisk och en italiensk affär som vi såg. SWEA OC hade hyrt in sig i en av deras större lokaler som vanligtvis inhyser en Bierstube, där det för övrigt hålls Oktoberfest varje år, fick vi veta. Kanske får ta oss en tur dit nästa år. 🙂

Hur som helst så märkte vi redan på parkeringen att det fanns en hel del svenskar där, för när vi körde runt och letade en plats så såg vi flera registreringsskyltar med svenska namn och flertalet bilar med en liten svensk flagga bak.

Undra vad de heter i efternamn…

Hon/han jobbar nog som mäklare 😉

Kan den tillhöra en norrlänning…? 😉

Området var sedan snitslat med svenska flaggor så att alla besökare skulle hitta fram till lokalen där julmarknaden hölls.

Mattias och jag jagar svenska flaggor för att hitta fram

Hus byggda i gammal europeisk stil

Efter att ha jagat flaggor i några hundra meter och slingrat oss fram mellan husen i de smala gränderna så hittade vi området där julmarknaden hölls. Det kostade 5 USD att gå in och väl där inne så fanns en stor mängd stånd med diverse produkter. Många var så klart julprodukter, men det fanns även många som hade något med Sverige att göra. Skyltar där det står att man är stolt svensk tex. Mattias och jag skojade om att denna marknad nog hade varit lite väl patriotiskt om den hållits i Sverige, men när man är utomlands då är det ok att hylla det svenska. Så mycket svenskhet på ett och samma ställe skulle aldrig ha uppskattats eller accepterats hemma i Sverige.

En kvinna hade gjort egen glögg som hon stod och sålde på mugg och på flaska, så vi köpte varsin mugg, samt en flaska för att njuta av lite närmare jul. Den var jättegod!

Fullt med folk inne i lokalen

Mat serverades också i diverse sammansättningar. Vi var inte så hungriga så vi gav oss på den, utan gick och njöt av vår glögg och tittade runt i de olika stånden, samt tittade på alla som var där. Det var riktigt roligt att se så många svenskar på samma ställe och det var även en hel del icke-svenskar där och handlade, åt och njöt av underhållningen.

Det serverades svensk julmat

Vi hade läst på hemsidan att det skulle hållas ett luciatåg vid kl 13 så vi åkte dit så vi skulle hinna titta runt lite grann innan det började. Först kom en kör upp på scen och sjöng en låt och så kröntes lucian, en tjej med svensk mamma. Alla gick sedan av scenen och så började det riktiga luciatåget med en massa barn med svenska föräldrar. I vanlig ordning kom luciatåget bakifrån i lokalen och sjöng fint, för att sedan gå upp på scen där de fortsatte sjunga och se söta ut. Det var så många lintottar där uppe som var så söta. Kolla bara på de små i den främsta raden. 🙂

Vi underhölls av ett stort luciatåg fullt av lintottar

Efter luciatåget kollade vi runt lite till innan vi åkte hemåt och njöt av en lugn och skön söndagseftermiddag.

Som fortsättning på jultemat, så jag jag även berätta vad jag såg när jag var vid Fashion Island i går: dessa enorma julgranskulor hängande från taket. De är nog de största jag någonsin sett! Den som är närmast till vänster är nog minst två meter hög! På andra sidan ser man en man som sitter i en fåtölj så där kan man jämföra och se hur stora de är.

Enorma juldekorationer inne på Fashion Island

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s