The 104th Annual Newport Beach Christmas Boat Parade

På onsdag är det dags för The 104th Annual Newport Beach Christmas Boast Parade, vilket som namnet förtäljer har firats i 104 år nu.

Sedan 1908 har båtägare i Newport Beach dekorerat sina båtar för den årliga båtparaden. Den har rankats en av de tio bästa händelserna vid jul i USA av New York Times. Paraden innehåller ca 200 dekorerade yachter, båtar, kayaker och kanoter och drar över en miljon åskådare varje år. Tävlingen delar ut priser i olika kategorier, tex Bästa Humor och Originalitet och Bästa Belysning och Animation.

Årets tema är Surf, Sand and Santa, så det blir spännande att se vad de hittar på för roligt med sina båtar. Då vi bor alldeles ovanför där båtarna går förbi så ska vi självklart titta på den, Vi kan tyvärr inte se den från vår terass då vi har en liten halvö mellan oss och kanalen där båtarna går förbi, så vi får promenera ner till Balboa Island och hoppas på att vi får en plats där. En miljon åskådare känns lite mycket med tanke på att vi bara har ca 80 000 invånare i Newport Beach, så det torde bli rätt så packat här… Dock kommer inte hela miljonen på första dagen, utan den sprids ut på de fem dagar som eventet håller på, men jag gissar ändå att öppningsdagen drar mest folk. 🙂

Här är rutten som båtarna kör under kvällens 2.5 h långa program. Vi bor mellan siffran 21 och 23, ungefär rakt upp från siffran 19.

Så här kan det tydligen se ut på onsdag… intressant… 😉

Yacht med ljus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s