Dramatik på terassen

I lördags var vi bjudna på middag hemma hos några vänner och strax innan vi skulle åka så hörde Mattias ljud från terassen. Belysningen var släckt så vi såg ingenting, men när vi slog på utelampan ser vi en katt som sitter och gör nr 2 i hörnet närmast ett av våra stora fönster som vetter ut mot terassen. Mysigt…

Då vädret inte varit på topp de senaste dagarna så hade vi inte varit ute på terassen på några dagar och än mindre gått och kollat i hörnen efter lämningar från djur, då just det aldrig har hänt tidigare.

Vi började med att försöka schasa iväg katten med ljud och hårda handklappar – inget hjälpte, utan katten bara fräste och morrade åt oss och gjorde väldigt klart att vi inte skulle komma närmare. Dock var vi ju på väg till vår middag så vi tänkte att den nog bara kommit in där för kvällen och säkert skulle bege sig därifrån inom kort, så vi lät den vara och åkte iväg.

Middagen var väldigt trevlig och hade lite av ett knytkalasupplägg där ett par hade med sig förrätt, de vi var hos gjorde huvudrätten och vi hade med oss efterrätten. Det blev en citron- och marängpaj som jag hittat i boken Sweet by Roy Fares, som jag fått av mamma och pappa i julklapp. Allt var supergott och mätta och nöjda kom vi sedan hem för att än en gång hitta katten på vår terass, dock satt den nu i ett hörn och tryckte. Så fort den såg oss började den morra och fräsa och var uppenbarligen inte glad över att vi var hemma igen.

Vi gjorde några till försök till med högljudda klappar och lite schasande, men när inget sådant hjälpte så tänkte vi att vi skulle kasta lite vatten på den. Det brukar katter starkt ogilla och får dem att snabbt springa iväg. Sagt och gjort så hämtade vi en liten kanna med vatten och kastade över katten som knappt rörde sig ur fläcken, utan bara kröp in under bordet samtidigt som skriken bara blev högre och fräsningarna ännu värre. Vi gjorde några till försök med vatten, men inget bet på den så vi bestämde oss för att gå och lägga oss och hoppas på att den var borta på morgonen. Snacka om konstig katt!

På morgonen såg vi först inte till den och jag gick ut för att kolla runt lite grann och när jag lyfter på skyddet som vi har liggandes över grillen så kommer ett väldigt skrikande och fräsande därifrån – jag skrek och katten fräste! 😀 Den hade gömt sig på gallret som är längst ner på grillen, där man lägger kolpåsar mm och vi försökte igen med både vatten och att peta på den med en sopkvast som vi har stående på terassen – inget hjälpte! Det hela slutade med att vi hade ännu mer nr 2 utspritt över terassen (det flög några kluttar ur den när den skrämt hoppade undan från ett schasförsök) och slutligen låg den igen gömd under vår grill som står i ett av hörnen. Suck!

Vi skulle spela golf i söndags så jag ringde till kontoret för de som har hand om vårt lägenhetsområde och lämnade meddelande om den ilskna katten. De ringde upp lite senare och sa att vi var tvungna att ringa Animal Control för att få katten upphämtad och när det var gjort så skulle de skicka en vaktmästare för städning. Väl hemma från golfen så var katten borta och vi tänkte att den nog hittat hem och det återstod då bara städning, men då det började bli mörkt ute så fick det bli på måndagen.

Måndagen kom och en vaktmästare kom för att påbörja städningen. Jag står samtidigt och berättar ivrigt om våra försök att få iväg den och även hur katten såg ut. I samma veva så säger vaktmästaren: “är det den där” och pekar bakom en av våra stora krukor som står ut mot terassräcket. Där satt den lille j****n och tryckte! Den hade nog suttit där även på söndagkväll, men då vi inte kollade så noga så missade vi den. Den var nu väldigt lugn och inte alls så skrikig som dagarna innan, den verkade nästan apatisk så jag gissar att den var väldigt hungrig och inte hade så mycket energi kvar.

IMG_3009

Katten hade väldigt vacker päls så därför gissar vi på att det var en innekatt som rymt

Jag ringde slutligen animal control som kom och hämtade upp den och tog den med sig till kliniken. Katten hade ett halsband med chip på sig så ägaren skulle få veta att den kommit tillrätta och förhoppningsvis skulle den få komma hem snart.

IMG_3013

Efter mycket trugande och fösande så fick killen från Animal Control in katten i buren han hade med sig, samtidigt som vår terass såg ut som en enda röra

Vår gissning är att det är en sönderavlad innekatt som inte har några som helst instinkter kvar om hur den ska agera i det vilda och därför blev den inte ens rädd för vatten och visste heller inte hur den skulle få tag i mat då det inte serverades i en fin skål på samma plats som alltid.

Slutet gott allting gott! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s