Valsafari under påskhelgen

Förra lördagen, vid påsk, var vi på valsafari utanför Newport Beach tillsammans med Mattias föräldrar, vilket var jätteroligt! Jag hade hittat en kupong i en tidning som vi får i brevlådan lite nu och då så turen kostade bara 16 dollar per person.

Båten utgick från Balboa Peninsula Fun Zone så från oss var det bara att promenera ner till Balboa Island och ta färjan över till Peninsula där båten låg. Vi kom dit i god tid, vilket var tur för vi fick stå i kö en lång stund innan vi kom fram då det även utgick en fiskebåtstur precis samma tid. När vi stod där i kön så sa Mattias: “man kan lätt se vilka som ska med fiskebåten – de är alla tjocka, medelålders män!” Haha, och det stämde verkligen! När vi stod och väntade på att få gå ombord på vår båt så gick alla de som skulle fiska förbi oss upp på sin båt och de var verkligen alla:  män; tjocka och medelålders! 😀

Vi fick sedan gå på vår båt som skulle ta oss på en valsafaritur på ca 2 h utanför Newport Beach. Det tog ca 20 minuter att ta sig ut från marinan då man bara får köra 5 knop där, men när vi kom ut på öppet hav så tog det inte många minuter innan vi började se delfiner och en val. Det var helt fantastiskt att se dem på så nära håll! Delfinerna gillar tydligen att simma i kapp med båten så när vi körde rätt så fort så låg de längst fram framför fören och simmade, hoppade och verkade ha jättekul. Vi hängde över relingen med kameran i högsta hugg och fascinerades över hur nära de var. Det var nästan så vi kunde ta på dem – magiskt!

Valarna kom vi inte lika nära då de är skyddade och båtarna inte får köra närmare än ett visst avstånd, vilket jag iofs tycker är bra, men det gjorde att vi inte såg lika mycket utav dem, utan bara en nos eller en rygg som kom upp över vattenytan lite här och där. Det är dock oerhört mäktigt att se dem där nere i vattnet och tänka på hur stora och kraftfulla djur det är.

Inne i marinan var det vindstilla och rätt så varmt, men när vi kom ut på öppet hav tilltog blåsten rejält och vi var väldigt glada för att ha tagit med oss lite varmare och vindtäta jackor då vi trots allt spenderade nästan två timmar ute på öppet hav.

IMG_6308

Vår båt i förgrunden och fiskebåten med de korpulenta männen i bakgrunden

IMG_3271

Vindstilla och lugnt inne i marinan

IMG_6314

Ett gäng slöa sjölejon ligger och solar på ett sjömärke utanför marinan. Det ser lite trångt ut måste jag säga. 😉

IMG_6334

Valen blåser ut luft utanför stranden i Newport Beach

IMG_6367

Glada delfiner simmar nära vår båt

IMG_6356

Vi var omringade av hundratals delfiner, vilket var väldigt häftigt

IMG_6388

Ååååhhh hopp…

IMG_6389

…dyk…

IMG_6390

… åh simma!

Här kan man se hur de simmar med oss på en film som jag tog med min mobil – jättehäftigt! Jag var livrädd att tappa mobilen ner i vattnet så därför kommer min hand och mitt finger med i bild lite nu och då, sorry, men man ser ändå delfinerna väldigt väl. Det vita skum som syns till vänster i bild är från fören på vår båt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s