Nya plantor och bbq på terassen

Förra helgen (ja, jag vet att jag inte är världssnabb att skriva om saker alltid) så bjöd vi in några vänner på en eftermiddagsbbq på vår terass. Tidigare under veckan hade vi varit och köpt två nya blomlådor till vårt terassräcke då vi tyckt att det sett lite tomt ut där ute efter att vi förpassat tomatplantorna till de bördiga jordarnas rike a.k.a. soptippen. 😉

Efter att nu ha bott här i ett år så har vi insett att inte allt för många plantor överlever de varma dagarna med sol i princip hela dagen, som vår terass innebär, såvida vi inte önskar vattna och pyssla om dem varje dag… och det är då jag inte ett dugg intresserad av! Nej, suckulenter ska det vara!

Vi åkte därför och inhandlade diverse suckulenter från några olika ställen här i området, samt kaktusjord för plantering och satte igång för att hinna klart innan våra gäster kom. Resultatet blev jättebra och vi är supernöjda! Vi gjorde två räckeslådor samt en hängande korg, som vi tyvärr inte hade tillräckligt med varken växter eller jord till för att göra klart, men det kommer. Vi har även inhandlat några nya lyktor till terassen så nu känns den väldigt hemtrevlig, mysig och grön, fast utan grönt som måste tas om hand direkt mycket.

image (5)

Här ser ni en birdseye över vår terass innan gästerna kom och vi precis börjat duka

Förutom en stor mängd suckulenter har vi även vårt limeträd som sakteliga börjar ta sig på höjden samt en rosmarinplanta, varav suckulenterna bara behöver vatten max två gånger i månaden om det är varmt. Perfekt för oss! Limen behöver dock mer vatten och var tredje dag, men det är ok än så länge tycker vi då vi faktiskt har fått några små lime från den som Mattias har i sin öl. 🙂

image (6)

Jag i fixartagen

image (2)

Tadaaa! Färdiga blomsterlådor på terassräcket! 😀

Så, tillbaka till vår bbq! Det var en perfekt dag för att ha en sen lunch/tidig middag – runt 25 grader och strålande sol och alla var på toppenhumör. Vi körde lite av ett knytkalas där jag och Mattias stod för huvudrätten medan ett av paren tog med sig sallad och vin och det andra paret tog med sig efterrätt och vin. Har man en bbq så måste man äta kött, vilket vi gjorde. Det blev oxfilé som grillmästare Mattias grillade till perfektion och till det grillade vi även majs, samt gjorde de zucchini parmesan crisps som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Ingen av de andra hade smakat dem förut och var helt överväldigade över hur goda de var – inget blev kvar på fatet när vi ätit klart! 😀

Medan solen sakteliga började gå ner och vi alla var väldigt mätta och nöjda efter att ha frossat i oxfile, majs, zucchini crips, blue cheesesås samt sallad, så var det dags för efterrätten. Julie hade gjort en fantastiskt god cheesecake som serverades tillsammans med en jordgubbssås och även om vi alla var proppmätta redan innan efterrätten kom fram så tog vi varsin stor bit och njööööööt!

När klockan var halv nio på kvällen hade alla våra gäster gått hem, vi städat bort allt och satt oss i soffan med varit glas vin, väldigt mätta, lite småfulla och trötta. Faktiskt så trötta att vi båda somnade till i soffan och sen gick och la oss redan innan kl var tio. Hihi, vi börjar nog bli gamla!

IMG_3429

Så här vild och färsk ser man aldrig majs hemma. Så färsk så att man måste skala bort en massa lager blad innan man kommer in till själva majskolven. Underbart!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s