Sverigebesök med finfina presenter!

I söndags eftermiddag (när Mattias piggnat till lite mer efter den hårda båtturen ;)) fick vi besök från Sverige. Det var Anna, kompis till Mattias, som hade varit i NY med sina vänner i fem dagar och som förlängde semestern med en extra vecka och hälsade på oss. Jättetrevligt tycker vi! 😀

Som om hon kunde läsa våra tankar så hade hon med sig svenskt GODIS!!! Det var Gott & Blandat, Salt & Blandat, Bilar, Lakrisal, Zoo, Kexchoklad och Djungelvrål. Himmelriket för oss godisälskare! En Lakrisal försvann direkt, men resten har vi varit duktiga att spara på. Zoopåsen försvann dock av någon outgrundlig anledning i fredags. Måste varit någon godistjuv som var inne i vår lägenhet och stal den under dagen, för jag har då absolut inte ätit upp den. Fniss!

IMG_3494

Man blir nästan tårögd när man ser godsakerna som Anna hade med sig!

Vi började med en biltur runt området så att Anna skulle få en bättre bild av hur det ser ut här omkring. Sedan när vi kom tillbaka hem blev det grillpizza på terassen med våra, för tillfället, tre favvopizzor – margharita; den med parma, ruccola, ost, basilika; samt den med gorgonzola, päron, valnötter och honung. Av någon konstig anledning så slutade grillen att ge tillräcklig värme efter andra pizzan så den tredje fick vi äta lite halvgjord bara, vilket var ok för den smakade bra ändå. Den hade bara inte fått den där fina färgen på botten och osten, men det hann bli ordentligt gräddad iaf.

Oturligt nog så var vädret inte så bra här i början av veckan så jag och Anna började med att gå upp till Fashion Island i måndags där vi åt lunch och kollade runt i alla butiker som ligger där. På eftermiddagen fikade vi med Julie och åt sedan middag hemma. I tisdags blev det en tur ut till Balboa Island och även Balboa Peninsula där vi tog varsin milkshake från Ruby’s Diner, som ligger längst ut på piren. Där blev vi sittandes en lång stund i solen, njutandes av vår kaloristinna lunchersättning (ja, den är så mäktig så man blir mätt). Då det är lag på att skriva ut hur många kalorier det är i olika saker här så ser man väldigt lätt hur mycket man sätter i sig och våra milkshakes innehöll “endast” en tredjedel av ett dagsbehov – ca 700 kalorier! Den som är värst på menyn innehåller över 1000 kalorier, men jag är säker på att den är helt underbart god! Får bli den en annan dag… 🙂

För att spara lite plats till kvällens besök på Umami Burger, så åt vi inget mer på eftermiddagen förutom lite fika hemma. Hehe! Anna hade läst om vårt besök på Umami när Mattias föräldrar var här och var sugen på att testa hamburgarna, så självklart skulle vi ta henne dit. Denna gång åkte vi till den i Laguna Beach, vilken var lite mysigare än den andra, som iofs är trendigare. Maten är densamma och den är GOD! Anna beställde tryffelburgaren som jag och Mattias åt sist, medan jag och Mattias testade nya burgare. Återigen – supergott!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s