Hello my little waffle friend!

Våfflor, vem älskar inte våfflor?! 😀

Det gör i alla fall vi och när det var våffeldagen för ett par månader sedan så kom vi på att vi faktiskt inte tagit med oss vårt våffeljärn från Sverige och inte heller har ätit våfflor sedan vi flyttade hit. De amerikanska är inte alls samma sort som vi är vana vid hemma, utan de är jättetjocka och stabbiga och inte alls så goda som de krispiga, spröda, tunna, smarriga våfflor som vi gör i våra svenska våffeljärn. Med jordgubbssylt och glass på… mmmmmm!

När Mattias föräldrar var här i våras så berättade de att de nästan köpt ett våffeljärn format som en noshörning (tror jag det var) till oss, vilket de som tur var inte gjorde. 😉 Tanken slog oss dock då att vi kanske skulle kolla efter ett våffeljärn och har därför gjort det när vi varit inne i lite olika butiker som har köksgrejer. Dock har vi inte hittat något som gör den sortens våfflor som vi vill ha, utan alla är de typiskt amerikanska. Jag började då kolla runt på nätet för att se ifall det fanns att få tag på den sort vi var ute efter över huvud taget och efter lite letande så hittade jag det! Och nu har det kommit med posten i dag! Wohooo!

Gissa vad vi ska äta till helgen! 😀

Det vi har hemma i Sverige är ett dubbeljärn, vilket är toppen, men det gick inte att få tag på här, så det fick bli ett enkeljärn. Det blir lite fler gräddningar, men det är definitivt bättre än inget alls!

IMG_3552

Här ska det våfflas för fulla muggar!

Är lite roligt att läsa på lådan där de skriver “European styling, looks great on your counter”. Haha! 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s