Chocoholic Workshop och Technique Class Autumn Baking – resultatet

I helgen blev det faktiskt två bakkurser för mig!😀 Den första var Chocoholic Workshop i lördags på Sur La Table och den var verkligen jätterolig. Vi var en klass på 16 personer där deltagarna varierade från seriösa bakare (däribland räknar jag mig själv) till en familj som gjorde något jippo för en familjemedlem som fyllde år till en kvinna som aldrig hade bakat eller lagat mat tidigare i sitt liv och nu ville lära sig.

Vi blev indelade i fyra stationer med fyra personer vid varje och den sistnämnda kvinnan hamnade i min grupp så därför lärde jag mig (ofrivilligt) lite mer om hennes liv. Hon hade som sagt aldrig använt köket i sitt hus och nu planerade hon och maken på att köpa ett “granny”-hus där hennes blivande (hon hade inga ännu!) barnbarn skulle kunna komma på besök och de skulle då laga mat och baka tillsammans. Snacka om den stereotypa bilden man har av amerikanska mor- och farmödrar – en riktig bullmormor: lite rultig, grått krulligt hår, runda glasögon, ständigt med sitt förkläde på… jaja, alla har vi olika drömmar i livet och jag beundrar samtidigt henne för att hon tar tag i detta och vill lära sig till slut. Behöver jag tillägga att hon var HELT handfallen i köket och var t.ex. totalt impad över att jag visste hur man skulle vispa äggvita eller varför man blandar de torra ingredienserna för sig. HAHA!

Vi började med att koka karamell som vi sedan skulle doppa i choklad och garnera med havssalt. Efter det så förberedde vi chokladtryffeln till de tryfflar som vi sedan skulle fylla med balsamicomarinerade körsbär och slutligen doppa i choklad. När tryffeln var blandad och utbredd på en plåt för att stelna så var det dags för den chokladfyllda biscottin som sedan doppades i en blandning av socker, krossade kaffebönor och kakao. De var helt täckta med denna sockerblandning och blev, i min smak, alldeles för söta, men så är vi ju trots allt i USA – landet som älskar socker och att göra allt onyttigt ännu lite onyttigare.😉

När biscottin var i ugnen så var det dags att blanda alla ingredienser till suffléerna och sedan ställa in dem i ugnen. Allt blev sedan färdigt nästan samtidigt så vi fick mumsa på nygräddade bicottis, ugnsvarm och fluffig sufflé, smarriga chokladdoppade karamellgodisar täckta med havssalt, samt tryfflar doppade i choklad och fyllda med balsamicomarinerade torkade körsbär. MUMS!

IMG_4074

Lördagens program!

IMG_4075

Balsamicomarinerade torkade körsbär till höger och mörk choklad som väntar på att smältas

IMG_4078

Här kokar vi karamell!

IMG_4090

Så här fina blev de suffléer vi gjorde och de smakade väldigt gott!🙂

IMG_4094

Mer resultat – biscotti och karamellgodisar som doppas i choklad och sedan får havssalt strött över sig

Den andra kursen var Technique Class Autumn Baking som hölls på Williams & Sonoma i söndags förmiddag. Det var en gratiskurs på en timme där deltagarna är åskådare och en anställd specialist från butiken går igenom alla steg i ett recept, ger bra tips och idéer, samt svarar på frågor under tiden fram till det slutliga resultatet.

Vi skulle göra en bundt cake med körsbär och citrusglasyr och hon som höll i klassen var väldigt duktig och intressant att lyssna på. Hon sa att det var hennes första klass och att hon normalt sett bara är en entusiastisk hemmabakare, så hon var lite nervös, men klarade det galant.🙂

Vi fick bra tips på lite olika tekniker när man bakar, 10% på allt i butiken OCH äta av kakan i slutet av klassen så det var verkligen en trevlig start på söndagen!😀

IMG_4144

Söndagens program!

IMG_4107

Vår instruktör Jeanette häller frosting över den bundt cake som hon gjorde under kursen/demon

IMG_4111

Att zooma in är inte min starka sida, haha!

IMG_4114

Vi fick smaka resultatet i slutet av klassen – mums!

2 thoughts on “Chocoholic Workshop och Technique Class Autumn Baking – resultatet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s