På tal om sockret i USA…

Såg denna artikel i dagens Aftonbladet och tycker den tydligt talar om hur stort problemet med övervikt är i landet i dag.

Skärmavbild 2013-10-08 kl. 09.17.39

Mannen som intervjuas i artikeln, Don Barrett, är advokat och har gjort det till sin specialitet att stämma stora företag som producerar varor som anses skadliga för människans hälsa och säger: “Rökningen i USA har halverats sedan vi stämde Big Tobacco på 80-talet. Det vi gör nu kommer att förbättra hälsan i Amerika. Man måste få veta sanningen om det man köper. Då kommer folks vanor att förändras – sakta, men det kommer att ske.”

Mycket bra tycker jag! Dock kommer det krävas VÄLDIGT mycket för att ändra de invanda mönster som idag råder, speciellt hos de fattigare delarna av befolkningen, där det är enklare och billigare att köpa snabbmat än att själv åka och handla för att sedan tillaga råvarorna till en nyttig middag. Som artikeln säger så har de flesta inte råd, eller så har de heller inte tid för att de jobbar på två eller tre jobb samtidigt. Tragiskt att det ska vara så!

Det är ju inte konstigt att en stor majoritet av barnen som växer upp här idag inte vet något annat än snabbmat då de varken serveras grönsaker hemma eller i skolorna. Många barn i dagens samhälle känner alltså inte ens till att grönsaker finns till, så hur ska de själva kunna lära sig något om det när ingen berättar om det för dem.

Tydligen så förkläder också de stora varumärkena sockret i innehållsförteckningarna med att kalla det kondenserad rörjuice…!! Snacka om att vara fula!

Ytterligare intressant fakta som jag läser om är att “1970 la amerikanska familjer 25 procent av matbudgeten på restaurangbesök. Nu lägger de 48 procent. Ett restaurangbesök är ofta detsamma som hamburgare med pommes frites.” Än en gång – tragiskt!

Klicka på bilden ovan eller länken nedan för att  läsa hela artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/detfetausa/article17611848.ab

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s