Smarrig morotskaka!

Härom dagen bakade jag en helt underbart god morotskaka som jag hittade receptet till på Roy Fares blogg. Förra julen fick jag hans första bok Sweet! av mamma och pappa och använder den flitigt när jag bakar då det finns så många härliga recept i både den och på hans blogg. Detta recept är dock från hans nya bok United States of Cakes, som jag ännu inte har, men har hittat receptet på hans blogg.

Själva basen till kakan blev så otroligt fluffig och saftig och kanelen adderar en väldigt god extra smak. Jag gjorde extra mycket frosting och la på ett tjockt lager då jag tycker det är så gott och man verkligen inte ska snåla med det goda. 😀

Carolyne fyllde år dagen jag bakade kakan så jag tog med mig några bitar till henne och hon bara älskade den! Själv åt jag väldigt mycket den dagen (hehe!), men frös även in det som blev över, uppskuret i bitar så det är nu väldigt enkelt att bara ta ut ett par bitar till fikat när man blir sugen. 🙂

IMG_4193

Fin kaka i formen när den kommit ut ur ugnen

IMG_4195

Massor med frosting på!

IMG_4196

Sa jag massor med frosting på? 😉

Här är receptet från Roys blogg. Läs hans blogginlägg om kakan här.

Kaka

340 g rivna morötter (ca 6 st)

35 g riven kokos (1 dl)

270 g vetemjöl (4 ½ dl)

5 g bikarbonat (1 tsk)

7 g bakpulver (1 ½ tsk)

3 g salt (½ tsk)

4 g kanel (2 tsk)

220 g ägg (4 st)

300 g strösocker (3 ½ dl)

260 g vegetabilisk olja (3 dl)

Kaka: Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.

Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Vispa ner de torra ingredienserna tillsammans med lite i taget av oljan. Rör till sist ner de rivna morötterna.

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 30–35 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna helt i formen.

Frosting

50 g rumstempererat osaltat smör

300 g färskost (cream cheese)

330 g florsocker (5 ½ dl)

6 g vaniljsocker (2 tsk)

Frosting: Vispa ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning. Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting. Ta kakan ur formen och lägg den på ett fat. Bred ut frostingen i ett jämnt lager över kakan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s