Eliason Merit Award 2013


Eliason-Logo

Nu är vi anmälda till årets Eliason Merit Award 2013 som hålls på W Hollywood Hotel Rooftop den 22:a november. Eventet är en årlig händelse som hedrar svenskar som har bidragit till att stärka svensk-amerikanska relationer inom handel, kultur, vetenskap och konst.  Utmärkelsen har fått sitt namn av den numera avlidne Sven A. Eliason, som bidrog starkt till att stärka många svensk-amerikanska relationer och därmed exemplifierar kraven för utmärkelsen. Bengt S. Olin, grundare av svensk-amerikanska handelskammaren i Los Angeles (SACC-LA), inledde Eliason Merit Award 1988.

Det ska bli jättekul att gå på detta event och vi ser verkligen fram emot det! Förra året var det sittande middag, men i år kommer serveras hors d’oeuvres och vara öppen bar, av vilka det senare inte ger mig så stor behållning, men Mattias får dricka för oss båda så äter jag för oss båda istället. 😉 I sådana här sammanhang gillar jag mingelmiddag bättre än sittande då man annars blir fast med några personer (som man inte valt att sitta med) hela kvällen och inte kan prata med de man vill. 🙂

Årets utmärkelse går till Steve Angello, från Swedish House Mafia, för: “his persistent musical innovation that has put Sweden in the international spotlight and helped strengthen the relations between The United States and Sweden.”

steve

Här kan ni se en video från förra årets event där Dolph Lundgren vann priset. Det såg jättekul ut!

Advertisements

2 thoughts on “Eliason Merit Award 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s