Baby Saver 2013

Igår kväll var Mattias och jag på en kurs som heter Baby Saver 2013. Den gavs på Hoag, vilket är vårt sjukhus där mini ska komma till världen, och innehöll viktig information om, samt hur man utför, hjärt- och lungräddning på barn, kvävning pga att barnet sätter i halsen, hur man barnsäkrar hemmet, samt annan säkerhetsinformation som är viktig att kunna inför bebisens ankomst. Vi hade turen och få samma toppeninstruktör som förra kursen vi gick och kände oss väldigt nöjda med all information som vi fick med oss därifrån.

bild

Vi fick varsin “fuskbebis” att öva HLR på

För att vi verkligen skulle lära oss de få, men ack så viktiga, stegen i HLR så fick vi öva på små bebisdockor – väldigt många gånger! Jag var så trött i fingrarna efteråt och idag är handen lite mör från allt hjärtmasserande. 😀 Dock sitter informationen – kolla om bebisen reagerar, påbörja HLR: 30 tryckningar, två inandningar och upprepa detta fem gånger, kolla igen om bebisen reagerar. Gör den inte det, ring 911, gör den det så lägg den på sidan och ring ändå 911.

Mattias gick HLR-utbildning för ca 17 år sedan så för honom var detta en bra uppfräschning av det han gjort då, men för mig som aldrig gått någon sådan kurs så kändes det väldigt bra. Förhoppningsvis behöver vi aldrig använda dessa kunskaper, men det känns betryggande att vi gått kursen och har fått med oss detta ifall olyckan skulle vara framme. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s