Griffith Observatory och svensk julmarknad i LA

I söndags åkte vi upp till LA för att gå på SWEA LAs julmarknad, då jag hört att den ska vara större än den i OC och ha ett bättre utbud på saker. Vi kom upp strax efter lunch och strosade runt inne på julmarknaden en stund. Det var betydligt större och de hade mycket fler stånd med diverse hantverk, mat och annat som är förknippat med Sverige. Det var luciatåg kl 12 och 15, men då vi kom dit strax innan 13 så orkade vi inte vänta i två timmar på nästa utan fick nöja oss med det som jag och Mattias såg när vi var på julmarknaden i Orange County. Vi hittade ett stånd som sålde bland annat Wästerbottenost, så det inhandlade vi (till rejält överpris) en bit och sedan begav vi oss vidare.

SWEA LA Christmas fair 13

Efter vi varit på julmarknaden så åkte vi till Griffith Observatory som också ligger i LA, uppe på ett berg med utsikt över hela staden. Parkeringen närmast observatoriet var fullt så vi fick parkera en bit längre ner på berget och gå sista biten upp, vilket iofs var skönt så vi fick lite motion också. Det kryllade av folk som var ute och motionerade, strosade och turistade, så vi var definitivt inte ensamma där uppe på berget.

Väl där uppe gick vi omkring en stund och satte oss sedan för att avnjuta en välförtjänt glass i solen och värmen som rådde den dagen. Mycket härligt!

Dagen avslutades sedan hemma med att vi grillade otroligt goda tryffel- och Wagyuburgare som vi mumsade i oss. Vi har hittat en butik som säljer Wagyuköttfärs, vilken vi köpt några gånger nu och det blir så otroligt goda burgare av den. För er som inte vet vad Wagyu är så är det en version av Kobekött från Japan, men som även avlas här i USA. Korna har en speciell diet och köttet är mer marmorerat än vanligt nötkött och är därför väldigt saftigt och smakrikt. Verkligen något att rekommendera om ni inte provat det. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s