Julmat och förberedelser

I fredags så var jag uppe i LA tillsamman med Mattias föräldrar för att hämta upp den julskinka jag beställt från Olsons Deli. När jag la beställningen kunde jag välja på en hel eller en halv, vilket skulle motsvara ca 20 eller 10 lb (ca 9 eller 4,5 kg) så jag beställde en halv som vi skulle dela med våra svenska vänner Magdalena och Johan. När vi väl kom upp till LA i fredags så var de där ca 10 lb hela 14 lb (6,3 kg) och mindre bit fanns det inte. Jaha, då fick det bli det då! Vi köpte även med oss en bit Göteborgssalami, en burk rödbetor för att göra rödbetssallad av och en burk ansjovis till Janssons Frestelse, men sen fick det räcka med saker därifrån, för det är verkligen inte billigaste stället att handla mat på. De gör en rejäl business av att sälja svenska produkter till utlandssvenskar som desperat vill upprätthålla någon slags svensk tradition runt jul. Förresten så säljer de även norska och danska specialiteter så kundkretsen är nog rätt så stor skulle jag gissa. Bara när vi var där så var det säkert 15 personer i kö före oss och det ramlade in folk hela tiden.

Olsons Deli

Hur som helst så blev det en heldag med julmatsshopping för vår del, för på vägen hem skulle vi förbi The Great Dane Baking Company i Huntington Beach för att hämta upp de två vörtlimporna som vi beställt för några veckor sedan. Efter det blev det en sväng förbi Crate & Barrel för att köpa mer av den alkoholfria glöggen som vi hittat till mig och slutligen World Market där vi köpte några paket Leksands knäckebröd. Puh! Det hade ju varit trevligt om alla sakerna funnits på samma ställe, men men, nu blev det en hel del flängande och sittandes i bilen. Som tur var så lyckades vi undvika den värsta trafiken, men trots det så körde vi totalt över 17 mil och det tog oss från ca 11.30 till strax efter 17 att utföra alla dessa ärenden. Som sagt – puh!

Väl hemma så gav sig Mattias pappa på att karva ur benet, som det visade sig satt kvar i skinkan, samt dela i två och binda ihop de båda delarna med björntråd för att de skulle kunna tillagas i ugnen.

Resten av sakerna vi ska ha till julbordet är dock sådant som vi kan köpa här i närheten, vilket är skönt. Det blir köttfärs till köttbullar och så revbensspjäll, samt potatis till Janssons, sen får det räcka! Vi har även prinskorv i frysen som Magdalena hittat när hon var på IKEA härom dagen. De hade tydligen fått in den igen, så vi hade tur att få tag i två paket, vilket för övrigt var de sista som fanns kvar. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s