Key Lime Pie

Vårt limeträd har, sedan vi fick rådet om att vattna det mer för ca ett år sedan, verkligen växt till sig och nu ger det ordentligt med frukt också. 😀 Det är jättehärligt och Mattias hämtar ofta in en lime som han skär en skiva av när han ska ta en öl, men vi har ännu inte använt lime till något mer än det.

De har suttit och mognat så till den grad att de fallit av, så vi har plockat in dem och tänkt att vi ska göra något gott med dem, men inte riktigt fått tummen ur – förrän nu! 😀 Härom dagen så slog jag till och gjorde en amerikansk klassiker, nämligen en Key Lime Pie. Våra limefruker är rätt så små (sorten kallas drinklime) så för att få ihop till den 1 dl limejuice som ska vara i så var vi tvungna att pressa ca 5 små lime. Som tur var så hade vi så det räckte. 🙂

IMG_4996

Mums!

Receptet jag följde var en blandning av ett från recept.nu och ett amerikanskt jag hittade på nätet och pajen blev verkligen jättegod! Det var heller inte svårt att göra, så har ni några lime över så är detta ett bra sätt att använda dem på. Då pajen enkelt kan förvaras i frysen och tas fram när man vill ta sig en bit så är det väldigt smidigt. Det blir aldrig riktigt stenhård i frysen utan går att skära i direkt när man tagit ur den.

Key Lime Pie
300 g krossade digestivekex
75 g smält smör
1 msk vaniljsocker
4 äggulor
1 burk burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limejuice

Gör så här
1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.
2. Fyllning: Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt limejuice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort).
3. Jag satte sedan in formen i ugnen i 15 minuter i 225° (då jag inte kan äta råa äggulor nu), som angivet i det amerikanska receptet. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s