Huvud upp och rumpan ner

Ja, så sitter vår mini fortfarande i min mage och verkar inte ha någon som helst önskan om att vända sig. Hon verkar ha det så bra som hon sitter och sparkar gladeligen neråt mot min kissblåsa mest hela tiden, haha! 😀

sätesbjudning

Förra gången vi var hos läkaren för två veckor sedan så gjordes ett ultraljud och det konstaterades att hon sitter i sätesbjudning fortfarande. Detta var dock i vecka 34 så mycket kunde ju hände innan vecka 40, men när vi var hos läkaren i fredags så satt hon fortfarande kvar i samma position utan någon som helst intention att vända sig, verkar det som.

Min läkare, som fick barn själv i augusti förra året, hade också en bebis som vägrade vända sig så hon gav mig en lång lista på saker som jag kan prova för att främja en vändning av bebisen. Det hon nämnde var:

– stå på alla fyra med rumpan högre än axlarna och vicka på höfterna, vilket ska hjälpa bebisen “ramla ur” bäckenet och komma på att den ska vända sig. Min läkare sa att man kunde ta en strykbräda (!!) och lägga mot soffan och sedan ställa sig på den för att få en ännu bättre vinkel, haha!
– gå till en kiropraktor specialiserad på att öppna upp bäckenet för bebisar i sätesbjudning
– gå till en akupunktör specialiserad på att få bebisen att vända sig
– tända någon slags rökelse som ska sättas vid lilltårna (!!!???) och som ska vara främjande för en vändning
– lägga en isbit där man känner bebisens huvud så att den känner obehag och därmed börjar vrida på sig
– massera magen medsols så att bebisen känner rörelsen och förhoppningsvis vänder sig
– lysa med en lampa där bebisens huvud är och dra den snabbt nedåt där man vill att huvudet ska vara. Tydligen så följer bebisen gärna ljuset.
– samma som med lampan, fast med musik…

Nu kommer jag inte ta mig an alla ovan listade försök, utan har börjat med att träffa en kiropraktor som jag fått rekommenderad, samt står på alla fyra hemma minst en gång per dag och har börjat massera magen lite grann.

1000w

Vi har sedan en läkartid nästa fredag igen för att göra ett till ultraljud och se hur hon ligger. Skulle inget av ovan fungera och hon inte är vänd vid det laget så kommer läkaren göra ett manuellt vändningsförsök veckan efter det, dvs vecka 38. Skulle sedan inte det heller fungera (tydligen bara 30-50% chans att det lyckas) så blir det kejsarsnitt vecka 39 någon gång för att bebisen inte ska vara för stor när de tar ut den. Suck!

Jag hoppas innerligt att jag slipper kejsarsnitt då jag har varit inställd på en normal förlossning hela tiden och gärna vill ha det. Kampen fortsätter…

Mini vs Sara 1-0…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s