Semmeldags!

Efter att ha ätit en semla på SWEs årsmöte för några veckor sedan så har jag gått och tänkt på ifall jag skulle baka egna eller ej. Problemet är att man ju sällan bakar bara två bullar, utan det blir en större sats, vilket i sin tur leder till att man äter fler. Så gott, men inte så nyttigt, hehe!

Sedan, efter vårt misslyckade försök att köpa semlor på Olson’s i LA i lördags så kände jag att det ändå var dags för att baka egna. Mattias skulle iväg och spela golf i söndags em så jag bosatte mig i köket hela dagen istället. Ville egentligen supergärna spela golf jag också, men inser ju mina begränsningar trots allt, så det fick vara. Längtar så tills jag får spela igen!

I köket blev det först en stor lasagne (av det recept jag gjort tidigare), så att vi kunde äta till middag och även frysa in och lätt ta fram när mini är här och vi kanske inte orkar ställa oss och laga något varje kväll. Efter att lasagnen var klar så gav jag mig på att göra semmelbullar, dock med torrjäst så det blev lite av en chansning ifall det skulle fungera, men jag kan meddela att jag lyckades! Se bara hur fina de blev på bilden nedan. 😀 Jag gjorde dem rätt så små då jag föredrar att man inte känner det som om man äter en hel middag när man stoppat i sig en semla. Det ska hellre vara en mindre bulle som är välfylld med mandelmassa och som man äter upp i några tuggor. 🙂

IMG_5328

Finfina semmelbullar direkt från ugnen

IMG_5334

Need I say more – mums! 😀

När semmelbullarna var klara så fick jag för mig att jag skulle göra en ny variant på min Oreo chokladtryffeltårta, som jag kunde frysa in och lätt ta fram i mindre portioner. Jag hade ett stort paket med Oreos hemma, i syfte att baka denna kaka, så jag gjorde på hela paketet, vilket i slutändan blev dubbel sats. Det blev en variant på en plåt, vilken jag ska skära upp i mindre bitar och så gjorde jag en annan med små muffinsformar som är perfekta munsbitar. Vill man kan man servera dem med en klick grädde uppepå så blir de som små fina bakelser med väldigt intensiv chokladsmak. Massor av goda chokladkakor till oss! Hehe!

IMG_5345

Chokladdekadens!

När Mattias kom hem från golfen så mumsade vi i oss både lasagne och varsin semla och slappade sedan i soffan resten av kvällen. 🙂 För att kvalitetssäkra chokladkakan så var vi självklart tvungna att testa den också och jag kan meddela att den fick helt klart godkänt – igen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s