Välkommen älskade lilla Linnéa!

Oj, nu har tiden verkligen sprungit iväg, men jag har en god anledning till att inte skriva på bloggen. Nämligen lilla Linnéa som bestämde sig för att det var dags att komma ut under natten till den 20 februari, dvs på Mattias födelsedag. 😀

Jag vaknade strax efter midnatt av att något kändes annorlunda och jag trodde vattnet börjat gå. När vi ringde till min läkare (som hade jour) så sa hon åt oss att åka in till sjukhuset. Väl där, strax efter ett på natten, så blev vi inlagda och fick vänta i ett tillfälligt rum i några timmar innan vi kom till vårt förlossningsrum. Tydligen var det många bebisar som bestämt sig för att komma just den natten. 🙂

Jag var inte så mycket öppen när vi kom in så det blev bestämt att jag skulle bli igångsatt runt sextiden och då kom värkarna igång ordentligt. Jag genomled ett tag, men bad sedan om smärtstillande, som jag först fick genom dropp. När inte det gav mig så mycket så bestämde jag att jag ville ha epidural, men fick då veta att anestesiologen var upptagen och inte skulle kunna komma förrän om en timme. Det kändes som en evighet, men som tur var så kom han ifrån tidigare och jag behövde bara vänta i ca 30 minuter. Puh! När väl epiduralen var satt så blev allt helt plötsligt så mycket enklare och ett par timmar senare så var lilla Linnéa ute! Förlossningen gick väldigt snabbt och bra, utan några komplikationer.

Klockan 11.51 den 20 februari föddes vår lilla prinsessa! Hon vägde 3310 gram och var 49,5 cm lång och helt perfekt. 🙂 Hon föddes med mycket gyllenblont hår på huvudet och var matglad redan från start. Dock var hon lite gul i huden då min och hennes blodgrupp inte gillar varandra så vi fick stanna kvar en extra dag på sjukhuset för att hon skulle ligga i en ljusbox och bekämpa början till gulsoten hon fått. Som tur var så verkade den inte bli värre så på lördag runt lunch fick vi åka hem.

Sedan dess har vår vardag varit upp och ner, men helt fantastisk! Det jag minst prioriterat har varit blogg, mail och allt annat som har med teknik att göra. Därav min bloggfrånvaro. 🙂 Nu ska jag försöka bli lite bättre på att skriva om allt som händer oss, då varje dag är så mysig och det händer så mycket hela tiden.

IMG_7086

Jag och Linnéa, bara några timmar gammal

IMG_7152

Underbart söta små fötter och händer

Advertisements

4 thoughts on “Välkommen älskade lilla Linnéa!

 1. Grattis till er prinsessa Linnea!👑
  Vilken fin bild på er två. 💞
  Kram från farmor Gunilla och farfar Sune💜

 2. Stort grattis till lilla underverket!!!! Sicken liten söt prinsessa!!!!
  Längtar tills vi får se henne “live”..

  kramar i massor
  hela fam Byström

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s