Vår lilla familjs första besökare

Även om Linnéa bara är 3,5 vecka gammal så har vi redan haft flera besökare som varit nyfikna på att få träffa vår lilla tjej. Det har varit kortare besök och mest på dagtid eller sen eftermiddag då det varit enklast för oss. På kvällarna är vi oftast så trötta och jag brukar gå och lägga mig rätt så tidigt för att få några timmars ostörd sömn, medan Mattias är vaken med Linnéa lite längre. Sedan när han lägger sig så tar jag över och kör nattpasset med amningar och blöjbyten och så lite sömn där emellan när tillfälle ges för mig och Linnéa. På helgerna så tar Mattias henne igen på morgonen så jag får sova igen några förlorade timmar, vilket är otroligt skönt. Under veckorna går det inte lika bra då Mattias åker till jobbet, så då försöker jag sova vidare med henne i den mån det går.

Men, tillbaka till besöken vi haft! Den allra första besökaren var Carolyne, som kom förbi på sjukhuset och grattade oss en snabbis. Hon hade med sig choklad till oss föräldrar som vi gladeligen mumsade i oss medan vi, med tungt hjärta, tittade på vår lilla tjej som då låg instängd i ljusboxen för att bekämpa gulsoten. Sedan, när vi kom hem från BB träffade vi på vår granne i garaget och han gratulerade oss hjärtligt. Han har följt min växande mage och varit nyfiken på vad som skulle komma ut så han var väldigt glad att få se henne, han var till och med på väg att köra ut ur garaget, men parkerade och hoppade ur bilen för att få se oss. 🙂

Våra svenska grannar Magdalena och Johan var nästa besökare som kom på eftermiddagen efter att vi kommit hem från sjukhuset. De var också väldigt nyfikna på Linnéa och då Magdalena skulle åka till Sverige i två veckor dagen efter så ville de passa på att se henne innan dess.

Veckan därpå kom Carolyne förbi igen och grattade oss ordentligt (enligt henne) med presenter och då hade hon även med sig sin son Ronan. Mattias kollega Henrik från Schweiz var i krokarna några dagar senare och ville gärna träffa oss då då bjöd vi in honom på en tidig middag, vilket passade väldigt bra då han var jetlaggad och vi var babylaggade. 😉

Våra andra vänner Julie och Jason var förbi här i förra veckan, tillsammans med deras son Nicolas, som nu är snart 10 månader gammal. Det är otroligt vad stor han ser ut i jämförelse med Linnéa. Vi minns hur vi pratade om hur stor Ronan (fyra månader äldre) verkade i jämförelse med Nico när han föddes i juni och nu ser vi samma i jämförelse med Linnéa, haha!

Nästa besök var också svenskt och var Johan, som också var i krokarna i jobbsyfte och därför passade på att hälsa på. Han var här i Newport Beach i tre dagar så vi hann ses flera gånger under den tiden, vilket var roligt. Han är en god vän som vi båda känt länge nu, så det blev två väldigt trevliga middagar och en lunch (uppe i LA i tisdags).

I torsdags så var Fairyal, Mattias chef Joe’s fru. förbi och grattade oss till lillan. Hon och Joe hade tänkt komma förbi mycket tidigare, men då han har rest så mycket så  blev det inte av förrän nu, och då bara hon då han fortfarande är på resande fot. De hade köpt en väldigt söt liten outfit från Petit Bateau till Linnéa som tyvärr visade sig redan vara för liten för henne, så nu ska vi se om vi kan byta den. Den var för 0-1 månad och hon har redan vuxit ur den i längden, så jag hoppas det går.

Igår lördag på eftermiddagen var våra finska vänner Susanna och Nicklas förbi med sina barn Robin och Isabella för att träffa oss och Linnéa. Nicklas var dock förkyld så han lämnade bara av dem och sa hej från dörren då han inte ville riskera att smitta ner oss eller lillan (omtänksamt av honom och tacksamt för oss!).

Nu till veckan har vi ytterligare ett besök inplanerat, då från Mattias kollega April, men sedan blir det nog inga fler fram tills mina föräldrar kommer om 1,5 vecka. Det ska bli jättekul att de äntligen kommer hit och vi ser verkligen fram emot att de ska få träffa Linnéa, men också att få visa dem runt här i området där vi bor och runtomkring. Några veckor senare kommer även Mattias föräldrar, vilket också ska bli kul, speciellt som alla våra föräldrar är här samtidigt i ca en vecka så då får vi ordentligt med kvalitetstid tillsammans.

Sedan kan jag erkänna att jag ser fram emot att få lite hjälp med lillan under dagarna när Mattias är på jobbet. 🙂 Än så länge när hon inte hittat några rutiner för sömnen så då behövs det några extra hjälpande händer som kan ta henne så att jag t.ex. får sova ikapp förlorade timmar. Förhoppningsvis så lär sig Linnéa skillnaden på natt och dag snart, men från vad jag har hört så kan det ta upp till tre månader (och för vissa även längre!) så vi får väl se.

Förutom alla besökare som varit här så har vi även blivit ordentligt firade via post, email, sms och facebook från både släkt och vänner, vilket känns fantastiskt. Vi försöker skicka bilder till våra familjer så ofta som det går och skypar och facetimear med dem flera gånger i veckan för att de ska få känna sig ordentligt delaktiga i första barnbarnets första veckor i livet. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s